Здравето от А до Я - Хипертония
Съединения в солта застрашават хипертоницитеMEDdaily 2013-09-11
Храните с висока концентрация на сол са основна причина за увеличаване на честотата на множествена склероза и други автоимунни заболявания, като алопеция, астма, екземаИзвестно е, че натрият в солта повишава риска от високо кръвно налягане. Според последни проучвания в университета в Глазгоу опасност крие и друга съставка - хлорида. Оказва се, че дори и ниска концентрация на хлорид в кръвта увеличава вероятността от смърт при пациенти с хипертония. Изследванията са продължили повече от 35 години и са обхванали 13 хил. души. Резултати показват, че хлоридът повишава риска не само смърт, но също така и от сърдечно-съдови заболявания като цяло. Учените уточняват, че все още е твърде рано за окончателни заключения и не препоръчват пълно изключване на солта от диетата. Резултатите са публикувани в списание Hypertension. Данните от други проучвания сочат, че солта влияе и върху имунните Т-клетки, които помагат на други клетки за борба с патогените. Поради тази причина се смята, че храните с висока концентрация на сол са основна причина за увеличаване на честотата на множествена склероза и други автоимунни заболявания, като алопеция, астма, екзема. бутони за социални мрежи |
Скъпи приятели, Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет. Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти. Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg Последни статии |