Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Психично здраве

Ден на отворените врати в Клиниката по психиатрия на Александровска

Александровска болница 2013-10-09
Психично здраве : Ден на отворените врати в Клиниката по психиатрия на Александровска - психиатрия, шизофрения, проф. Вихра Миланова
Посетителите ще могат да се запознаят с добрите практики и стандарти, прилагани в клиниката при лечението и психосоциалната рехабилитация.

По повод Световния ден на психичното здраве - 10 октомври, от 10.30 – 12.30 ч. Клиниката по психиатрия на  УМБАЛ „Александровска” обявява Ден на отворени врати. Желаещите да я посетят ще се запознаят с добрите практики и стандарти, прилагани в клиниката при лечението и психосоциалната рехабилитация  за хора с психична болест. Според експертите, рискът всеки българин да се разболее от психично заболяване е приблизително 20%, а всеки пети у нас поне веднъж в живота си е страдал от психично разстройство.

В Клиниката по психиатрия на Александровска болница се прилага комплекс от съвременни терапии, чрез психофармакологично лечение, психотерапия - индивидуална и групова, общо 14 програми за вътреболнична психосоциална рехабилитация, обучение в социални умения, психообучение на различни групи пациенти. В клиниката са въведени успешно релаксиращи и занимателни програми, включително за болни извън отделенията в условията на дневен стационар.От началото на годината през университетската клиника са преминали 1040 болни, 2/3 от които жени. Повече от 50% от пациентите са първични за клиниката, 60% са приети по спешност, поради тежки психични/соматични заболявания, 23% са имали висок риск от самоубийства. Най-голям е броят на болните с афективни разстройства – около 500, преобладават болните с депресия; 30% (280) от лекуваните са с шизофренно разстройство. 63 болни са с психични разстройства, провокирани след употреба на психоактивни вещества. Около 10% страдат от личностови разстройства и тревожност.

В Деня на отворените врати проф. Вихра Миланова – началник на Клиниката, ръководител на Катедрата по психиатрия и национален консултант по психиатрия, ще представи новостартираща „Програма за обучение на бременни и родилки с психични разстройства и консултиране на техните близки”. Програмата е в синхрон с увеличения прием на бременни и родилки със следродилна депресия (общо 13 от началото на годината). Желаещите могат да станат част от артателиетата по театър, рисуване и танци, да наблюдават музикотерапевтична сесия или да участват в дискусиите в социалния клуб.

бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg