Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Психично здраве

Все повече жени страдат от следродилна депресия

health.bg 2013-10-11
Психично здраве : Все повече жени страдат от следродилна депресия - раждане, депресия, стрес, психични проблеми, проф. Вихра Миланова, бременност
Над 200 жени с такъв проблем са търсили помощ в Александровската болница за последните 10 г.

Увеличават се случаите на средродилна депресия, съобщиха от Клиниката по психиатрия на Александровската болница. Там отбелязаха Световния ден на психичното здраве вчера. Над 200 жени с такива проблеми са минали през клиниката за последните 10 години. В пъти повече са лекувани само на кабинет, без болничен престой, информира в. „24 часа”.

Част от причините са, че жени с психични проблеми стават майки, докато преди години тази възможност била силно ограничена по медицински показания.

Днес психиатрията е много напреднала и няма нужда такива жени да бъдат съветвани да не забременяват, обясни проф. Вихра Миланова, началник на клиниката и национален консултант по психиатрия. Тя получи уверение за пълно съдействие от страна на здравния министър д-р Таня Андреева, че ако до края на ноември се подготви проект за превенция на депресии при бременни и родилки, ще бъде разгледан от МЗ и включен сред националните програми.

Готови сме за обучение на психиатри от страната, които имат интерес по темата, както и за консултации с бременни и близките им какво да правят при такъв проблем, каза проф. Миланова, цитирана от всекидневника.





бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg