Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Главоболие

Лекуват злокачествени мозъчни тумори с операция и специфична имунотерапия

Лиляна Филипова 2013-10-23
Главоболие : Лекуват злокачествени мозъчни тумори с операция и специфична имунотерапия - злокачествени мозъчни тумори, специфична имунотерапия, невроонкологична среща,  болница Св. Ив. Рилски
Новите тенденции в диагностиката и лечението се обсъждат на международна невроонкологична академична среща в болница „Св. Ив. Рилски” утре

Индивидуализирането на лечението на злокачествени мозъчни тумори ще бъде дискутирано на международна невроонкологична академична среща в университетска болница „Св. Ив. Рилски” утре. Идеята е, че този подход се очертава като основен фактор за постигане на оптимален резултат с оглед на качеството и продължителността на живот на тези пациенти.

Представители на различни медицински специалности, пациентски организации и здравното министерство ще се включат в дискусията. Гост на срещата ще бъде световноизвестният невроонколог проф. Стефан Ван Гол от университетската болница Gasthuisberg, гр. Льовен в Белгия, който ще представи актуални резултати от приложението на специфична имунотерапия при болни с мултиформен бластом.

Организатор на събитието е Българското дружество по невроонкология с подкрепата на Българското дружество по неврохирургия, Съюзът на българските медицински специалисти, Българският лекарски съюз, Асоциацията на пациентите с онкологични заболявания, Националната пациентска организация и фондация „Остани”. Патрон е посланикът на Кралство Белгия Н.Пр. Аник Ван Калстър.

В последните години заболеваемостта от мутиформен глиобластом у нас се увеличава прогресивно, като основна причина за това е застаряването на населението. Независимо от радикалното хирургично остаряване с последващи радио- и химиотерапия, средната преживеямост на българските пациенти в повечето случаи не превишава 8 месеца, сочи статистиката. При рецидив на заболяването възможностите за лечение са доста ограничени.

Хирургичното отстраняване на тумора в комбинация със специфична имунотерапия дава реална възможност за ефективен контрол, категорични са специалистите. Този подход е нов за България, но в световен мащаб има натрупан опит с успешното му приложение при стотици пациенти. Прилага се в Белгия, Германия, Швеция, Япония и САЩ. В резултат значителна част от болните могат да живеят с години, без клинични и образни данни за рецидив на тумора.

У нас вече започна изграждането на единствения за тази част на Европа център за специфична имунотерапия на първични мозъчни тумори.





бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg