Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Белодробни проблеми

Антибиотици от ново поколение се включват в борбата със свръхбактериите

health.bg 2013-10-29
Белодробни проблеми : Антибиотици от ново поколение се включват в борбата със свръхбактериите - антибиотици, бактерии, Ешерихия коли,  Златист стафилокок, белодробна инфекция
Новаторските медикаменти предотвратяват мутациите, атакувайки бактериалната ДНК

Учени от САЩ са разработили антибиотици от ново поколение, които са способни да побеждават животозастрашаващите свръхбактерии, пише в. „Дейли експрес”.

Новаторските медикаменти предотвратяват мутациите, атакувайки бактериалната ДНК. Те ще бъдат тествани срещу редица заболявания, но вече са дали успешни резултати срещу болнично придобита белодробна инфекция, която води до развитието на
пневмония.

Постигнатият от специалистите от университета на Орегон пробив вещае края на устойчивите на антибиотици свръхбактерии като Ешерихия коли и Златист стафилокок.
Учените отбелязват, че антибиотиците от новото поколение са „средството на бъдещето” и могат да се появят на пазара до пет години.

Постижението идва, след като наскоро водещи експерти предупредиха, че недостигът на нови антибиотици за борба срещу свръхбактериите е като „бомба със закъснител”.

„Тези нови лекарства имат потенциала да противодействат на свръхбактериите и да разрешат проблема с антибиотичната резистентност”, казва ръководителят на изследователския екип професор Брус Гелър, цитиран от БТА.

Традиционните антибиотици разрушават клетките на бактериите и често дават странични ефекти. Новите лекарства, известни като PPMO, са базирани върху синтетични съединения и могат да бъдат насочени срещу почти всеки ген, възпрепятствайки развитието на мутации.

„Откриването на антибиотиците беше едно от най-забележителните постижения в цялата медицинска история. За нещастие успехът им „пресъхва”. Ние предлагаме напълно нова стратегия”, казва професор Гелър.

Направените досега тестове показват, че антибиотиците от ново поколение могат да преодолеят болнично придобитата смъртоносна инфекция с Ацинетобактер, водеща до белодробни проблеми и сепсис. Медикаментите са тествани успешно върху
животни. Предстоят изпитанията им и върху хора.

Експертите смятат, че основната причина за антибиотичната резистентност на свръхбактериите е прекомерното предписване на антибиотици.





бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg