Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Костно-ставни проблеми

Болките в ставите наистина са свързани с времето

CredoWeb 2013-10-30
Костно-ставни проблеми : Болките в ставите наистина са свързани с времето - промяна на времето, болки в краката, ревматоиден артрит, стави, подуване
Според лекари промените в температурата и налягането усилват болките при ревматоиден артрит

Още Хипократ е забелязал, че някои заболявания имат сезонен характер. За това се говори и в китайската медицина. Неслучайно ревматизмът се нарича „болест на вятъра и влагата”. Някои съвременни лекари са на мнение, че всичко се дължи на внушението на пациентите. Според други обаче промените в температурата и налягането наистина усилват болките при ревматоиден артрит и остеоартрит.

Според една от теориите всичко се дължи на намаляването на атмосферното налягане, което може да предшества бурите. Този скок води до промени и на налягането в ставите.

По думите на проф. Робърт Джеймисън от Харвардския университет при такива условия ставите се подуват, оказва се натиск на нервите, тъканите и се предизвиква болка. По тази причина чувствителни към промените във времето са най-вече хората, в чиито стави се събира течност.

Медиците са установили също, че студеното време повишава риска от инсулти, сърдечни пристъпи и неочаквана смърт при сърдечноболните. Вероятно заради ниските температури кръвта се сгъстява и кръвоносните съдове се свиват.

бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg