Здравето от А до Я - Белодробни проблеми
Консумацията на броколи пази белите дробове от токсиниhealth.bg 2008-09-15
Консумацията на броколи повишава устойчивостта на белите дробове срещу болести, особено такива, които са предизвикани от отрови.Консумацията на броколи повишава устойчивостта на белите дробове срещу болести, особено такива, които са предизвикани от отрови. Медицината е открила отдавна свойствата на този зеленчук да снижава риска от инфаркт и инсулт. Сега специалисти от американското медицинско училище „Джон Хопкинс” установиха, че в тази разновидност на цветното зеле се съдържа активният елемент сулфорапан, който активира гена NRF1. С него се свързва защитата на клетките от негативното въздействие на околната среда и, на първо място, от наситениия с токсични вещества въздух. Затова експертите препоръчват броколи на пушачите и на работещите и живеещите в замърсени райони. бутони за социални мрежи |
Скъпи приятели, Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет. Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти. Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg Последни статии |