Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Чернодробни болести

Черният дроб се нуждае от помощ, за да функционира

Д-р Таня Лефтерова 2009-04-21
Чернодробни болести : Черният дроб се нуждае от помощ, за да функционира - аюрведа, ензими, метаболизъм

Черният дроб е най-голямата жлеза с вътрешна секреция в човешкото тяло и притежава повече функции, от който и да е друг орган. Той изпълнява ролята на лаборатория, в която се произвеждат над петстотин вещества, необходими за човешкия метаболизъм. Секретира жлъчния сок и ензими, необходими за разграждането и усвояването на мазнините, въглехидратите и белтъците от храната.

Черният дроб е най-голямото депо на желязо, мед и витамини /А, 0 и В12/, необходими за правилното функциониране на всички органи и системи. Освен като лаборатория, черният дроб изпълнява ролята и на пречиствателна станция. Той е отговорен за обезвреждането на токсините, попаднали отвън или образувани в организма. Основните източници на токсични вещества в човешкото тяло са: храната /пестициди, консерванти/ и алкохола, външни токсини /лекарства, замърсители на околната среда/, азотсъдържащи отпадни вещества, получени при преработването на белтъците.

Всички тези токсини и отпадни вещества се превръщат от черния дроб в безвредни субстанции, след което се елиминират от човешкото тяло през бъбреците. В последните години наред с вредното действие на различните токсични вещества се обръща специално внимание на свободните радикали като увреждащ агент. Те са странични продукти на метаболитните процеси в човешкия организъм. Появата им води до увреждане на клетъчните мембрани и молекулите на ДНК.

Свободните радикали играят важна роля във физиологичното стареене и появата на редица белодробни и сърдечно-съдови заболявания. Антиоксидантите свързват свободните радикали и спират вредното им влияние върху организма. Така те подпомагат детоксичната функция на черния дроб. Естествени антиоксиданти са витамин С и Е, селенът, както и някои вещества с растителен произход.

В Аюрверда -  древната индийска науката за живота - от хилядолетия се използва растението пикрориза. Екстрактът от тази билка традиционно е прилаган за профилактика и подпомагане на лечението на заболяванията на черния дроб. Вирее в Хималайския регион на височина 3000-5000 метра.

Активната съставка е Куткин и притежава антиоксидантен ефект, спомага за възстановяването на чернодробните клетки и предпазването им от увреждане.

На нашия аптечен пазар от скоро се предлага препаратът Хепасейф. Всяка капсула съдържа 300 мг. екстракт от растението Пикрориза. Препоръчваният прием е по 1-2 капсули 2 пъти дневно. Хепасейф има антиоксидантен и хепатопротективен ефект и пречиства организма от токсините и свободните радикали. 

Хепасейф подпомага възстановяването на черния дроб при употреба на алкохол, лекарства, инфекциозни и неинфекциозни заболявания. Поради мощния си антиоксидантен и хепатопротективен ефект той е подходящ за приложение и при хора, работещи във вредна среда, подложени на тежък физически труд, както и при спортисти.




бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg