Здравето от А до Я - Уста и зъби
Бялото вино увеличава риска от потъмняване на зъбитеhealth.bg 2009-04-02
От значение е храната, която се консумира заедно с него...Американски учени са установили, че бялото вино съдържа киселина, която увеличава риска от потъмняване на зъбите, съобщи HealthDay News. За целите на проучването екип от Нюйоркския университет е провел експеримент със зъби от крава, тъй като повърхността им е подобна на човешките. Зъбите са били потопени съответно в бяло и червено вино, и в черен чай в рамките на един час. Резултатите показват, че киселинността на бялото вино прави зъбите по-податливи на образуване на петна при консумация на чай и някои храни. Бялото вино не променя цвета на зъбите от само себе си, от значение е храната, която се консумира заедно с него, поясняват учените. Досегашните проучвания показваха, че червеното вино носи най-голяма „отговорност” за оцветяването на зъбите, но проучването на екипа от Ню Йорк добавя нови доказателства. бутони за социални мрежи |
Скъпи приятели, Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет. Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти. Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg Последни статии |