Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Бременност и раждане

Нов метод за ранно определяне на пола на бебето

health.bg 2009-12-24
Бременност и раждане   : Нов метод за ранно определяне на пола на бебето - бременност, амниоцентеза,ДНК, анализ,хромозоми

Холандски учени разработиха метод за определяне на пола на плода в съвсем ранен етап на бременността.

При всички 189 анализа, направени в рамките на 6 години, прогнозата се оказала точна, а резултатът се получава след 2-4 дни.

Сред преимуществата на новия метод е това, че полът на бебето се определя чрез кръвни проби от майката и бащата още в петата седмица от бременността.

Екипът на проф. Петер Щефер от университета в Амстердам ще публикува разработката си в януарския брой на Obstetrics and Gynecology.

Новият метод, базиран на ДНК анализ, ще позволи да се избегнат усложненията при амниоцентезата като начин да се определи полът.

От друга страна, ранното определяне на пола на бебето ще позволи при необходимост да се направят допълнителни изследвания за установяване на наследствена патология, свързана с половите хромозоми. 




бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg