Здравето от А до Я - Хипертония
Растителните аминокиселини намаляват кръвнотоhealth.bg 2009-07-09
Американски учени са установили, че една от най-често срещаните аминокиселини в зеленчуковите протеини може да намалява кръвното налягане.Проучването, публикувано в Circulation journal, показва, че повишаването с 4,7% на дневния прием на глутаминовата киселина може да понижи кръвното с до три пункта за горната граница и с до 1,6 – за долната. Това води до намаляване на сърдечния риск с до 6%. Учените твърдят, че тази аминокиселина трябва да се приема чрез зеленчуци, а не с хранителни добавки, защото няма доказателства, че имат същия ефект. Богати на протеини са зърнените и бобовите култури, соята, оризът и други. Контролът на кръвното налягане е комплексен процес, който зависи от много фактори - тегло, прием на сол, алкохол, животински мазнини, калий и др. бутони за социални мрежи |
Скъпи приятели, Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет. Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти. Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg Последни статии |