Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Алергии

Черният ориз пази от възпаления

health.bg 2010-12-16
Алергии : Черният ориз пази от възпаления  - алергия, дерматит, ориз, астма
Американски учени твърдят, че черната разновидност на ориза може да намалява възпаленията в организма, участващи в заболявания като астма, алергии и др.

Люспата на черния ориз не е премахната, както се прави при кафявия, за да се получи най.често употребяваната версия на зърнения продукт.

Специалистите са установили, че консумацията на оризовите трици (обвивката на зърната) блокира производството на хистамин, който причинява възпаленията.

Изследването, публикувано в Journal of Agricultural and Food Chemistry, е проведено с лабораторни животни и доказало, че обогатяването на диетата с черен ориз намалява сериозността на алергичния контактен дерматит.


бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg