Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Детското здраве

Запекът при децата - причини и решения

Галина Спасова 24-02-2011
Детското здраве  : Запекът при децата - причини и решения - д-р Клара Балджиева, Фрутилакс, Селакс, сироп, запек, констипация,


След 3 дни запек вече има основания за тревога. Трябва да се използват всички средства, които могат да повлияят. На първо място, плодовете – круши, сливи, пъпеши, диня, грозде, домат на гладно. Дори и да се предпишат медикаменти, лечението трябва да бъде комплексно.

Какво най-често причинява запек при по-големите деца?
Сухите храни. Децата тръгват на училище и понеже е по-лесно, започват да избягват супи, готвено. Първото и най-важно е да се регулира храненето, за да бъде то рационално. В същото време е важно да се създават навици. Подходът трябва да е комплексен. След прием на антибиотици или стомашно-чревна инфекция, независимо от естеството, се стремим да включим пробиотична защита – лактобацил. На предразположени към запек деца е много полезно да се дава пробиотик. Ако проблемът е постоянен, болест, често това е генетично.

Дори когато се яви след стомашно-чревна инфекция, но продължи не дни, а месеци наред, тогава трябва да се изберат подходящи средства. Най-добрият препарат е „Фрутилакс”, защото всички други са лекарства, а той съдържа плодови екстракти. Както знаем, много деца категорично отказват да приемат плодове. „Фрутилакс”, комбиниран с пробиотик, решава проблема без прилагане на медикаментозно лечение. А за по-големи деца, включително и за бременни, доброто средство е „Селакс”. Запекът е състояние, което понякога заради интоксикацията има силно негативни последствия.

Съветът към родителите на поотрасналото дете?
Трябва да наблюдават и подсещат и по-големите деца. Важно е запекът да бъде профилактиран и лекуван навреме, защото може да се превърне в навик. В този смисъл съществена роля има обществената хигиена. Ако училищните тоалетни са занемарени, това отблъсква децата и те избягват да ги използват. С времето потискането на дефекацията може да доведе до траен проблем.



бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg