Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Бременност и раждане

Дула – първа помощница на новия живот

Кристина Пешина 28-04-2011
Бременност и раждане   : Дула – първа помощница на новия живот - здраве, бременност, раждане, бебе,


Освен от бъдещите майки, идеята за възраждането на забравената професия се приема добре и от медицинския персонал в някои болници. „В „Св. Лазар” медицинският екип прие много добре присъствието на дула. С други доктори, с които съм говорила, реакцията също е била положителна, но въпреки всичко съм убедена, че не навсякъде ще е така.”, споделя Олга.

Тя е и сертифициран консултант по кърмене. Към нея се обръщат майки, които дали поради неразбирането, дали поради липса на информация, са се сблъскали с различни проблеми. „Не съм срещала майки, които да не искат да кърмят. Който не иска, няма да ме потърси.”, отговаря Олга на въпроса как трябва да се мотивира жената.

През март тази година се състоя първото практическо обучение на дули в България, организирано от сдружение „Естествено”, където гостува Дебра Паскали-Бонаро - сертифициран инструктор за обучение на дули към DONA International. Ивета Драганова, зам. председател на сдружението, и Кристина Мартинова, негов член, ни разказаха по-подробно за събитието. „Семинарът беше четиридневен.

Първият ден бе посветен на самия процес на раждането. За интервенциите, които понякога се налагат и за рисковете, които те носят. Следващите дни бяха конкретно насочени към дулата. Това, което тя прави. Конкретни техники за обезболяване.”

Така че първите крачки за възраждане на благородната професия, наречена дула, са направени. Интересът на бъдещите майки доказва, че колкото и да е напреднал векът, в който живеем, раждането се връща към естествените си корени. Към ония наши прабаби, които са знаели колко безценна може да бъде помощта на човек, който е до теб в този тежък, но и неповторим момент. Моментът, когато на бял свят идва един нов живот.



бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg