Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Главоболие

От сандвич до секс – „невинните” причини за главоболието

health.bg 26-07-2011
Главоболие : От сандвич до секс – „невинните” причини за главоболието  - здраве, главоболие, мигрена,


ТИЧАНЕ ПО ТРЕНИРОВЪЧНА ПЪТЕЧКА
Всяко физическо натоварване, като джогинг или тичане по гимнастическа пътечка, води до подуване на кръвоносните съдове в главата, врата и скалпа, при което се повишава налягането. При хората, склонни към мигрени, още в началото на упражнението може да се появи остра болка в някоя област на главата. Такива главоболия могат да се избегнат с преминаване към друг вид спорт, например като замените бягането с плуване.

Друг начин е половин час преди упражненията да се приемат някакви противовъзпалителни лекарства, за да се намали подуването. При внезапна болка по време на спортуването трябва да се прегледате при лекар, за да изключите евентуални опасни заболявания, като мозъчен тумор или спукана аневризма.

ТРЕВОЖНОСТ
Хората, които имат лошо самочувствие и изпитват тревога, по-често страдат от мигреноподобни главоболия. Това твърдят италиански учени от университета в Торино. Според тях, този вид темперамент прави хората по-податливи на стрес, при който нивото на серотонина спада и се открива пътя към болката.

САНДВИЧ С ШУНКА
Има много храни, които предизвикват главоболие, но шунката държи първото място сред тях заради съдържащите се в нея тирамин и консерванти. И двете засилват притока на кръв към мозъка, което улеснява главоболието. То се усеща от двете страни на главата – за разлика от класическата мигрена, при която болката е едностранна.

Tираминът се образува от разпадането на протеините в престоялите храни. Това означава, че той се съдържа най-вече в консервираните храни -  пушени, мариновани или ферментирали.
Други храни с високо съдържание на тирамин са сирената, шоколадът, колбасите и някои плодове, като ананасите и бананите.
 
ПРИЧЕСКА КОНСКА ОПАШКА
Тази прическа може след няколко часа да причини главоболие. Когато косата е опъната назад и вързана на опашка, съединителните тъкани на скалпа се напрягат и това води до главоболие. Същият ефект имат и плитките, тесните и прилепнали шапки, диадемите. Не е чудно, че сикхите страдат от така нареченото „главоболие на тюрбана”.



бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg