Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Фитнес и спорт

Как да стегнем корема според неговия тип?

health.bg 01-08-2011
Фитнес и спорт : Как да стегнем корема според неговия тип?  - здраве, стомах, тлъстини, затлъстяване, спорт, талия
Много жени изпадат в ужас от корема си, когато дойде времето да носят бикини. Най-известният фитнес треньор Джеймс Дуигън, който вае фигурите на супермоделите Ел Макфърсън и Роузи Хънтингтън-Уайтли е убеден, че няма универсален метод за сваляне на корема.

Той обяснява, че има 5 основни видове корем и всеки от тях изисква различен подход за премахването му.
 
След като идентифицирате от кой тип е вашия корем, пристъпете към изпълнението на плана на Джеймс, за да свалите тлъстините по най-бързия начин.

КОРЕМ „РЕЗЕРВНА ГУМА”
Tези хора обикновено водят заседнал живот, може би заради професията им, която налага да работят на бюро. Често те са обвързани емоционално със сладките храни. Според Джеймс, този тип корем се сваля най-лесно, защото е резултат от яденето на неподходящи храни и недостатъчни физически усилия.

ТИПИЧНИ ЛОШИ НАВИЦИ
Ако се движите много малко, ядете много захар и обработени въглехидрати, съдържащи се в бисквитите, тортите и белия хляб, или ако ядете основно нишестени въглехидрати, като макаронени изделия и ориз, най-вероятно имате голям корем, придружен от тлъстини по бедрата и ханша, казва Джеймс.
 
ПЛАН ЗА СПРАВЯНЕ С ТОЗИ КОРЕМ
- Спрете алкохола. „Той е мазна бомба за корема – чиста захар, която отива директно в талията и спира изгарянето на всички други мазнини, докато не се обработи изпития алкохол, казва Джеймс.  Само по няколко питиета 3-4 пъти седмично са достатъчни за затлъстяването на талията и корема.

- Две седмици след спирането на алкохола, пристъпете към диетата. Накратко казано, хранете се правилно и се движете повече, посочва Джеймс. Избягвайте нискомаслените, така наречени диетични закуски. Те са пълни с химикали, рафинирана захар, сол и консерванти.

- Наблегнете на необработени пресни храни, като риба, яйца, органично месо и зеленчуци. Закусете с яйца и пушена сьомга, или дори с пиле на грил и зеленчуци, а през деня похапвайте тънки резени месо. Не се страхувайте от полезните мазнини, които се съдържат в авокадото, ядките и мазните риби. Те помагат на организма да изгаря коремните тлъстини.

- Физическите упражнения са основно средство в борбата с този вид корем, подчертава Джеймс. Правете дълги разходки, гимнастика в къщи или се запишете на йога. Не е необходимо непременно да ходите на фитнес.

ТОП СЪВЕТ ЗА ЖЕНИТЕ С ТАКЪВ КОРЕМ
Ако имате навика да се награждавате за тежкия си работен ден с парче торта или успокоявате нервите си с бисквити, си повтаряйте, че за да сте щастлива трябва да се харесвате. А за да се харесвате трябва да се избавите от корема.



бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg