Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Гастроентерология

Колон-хидротерапия за профилактика

health.bg 17-08-2011
Гастроентерология : Колон-хидротерапия за профилактика - Колон-хидротерапия
Д-р Радослав Тошков пред health.bg

Старата и популярна още в древни времена мъдрост, според която “смъртта се спотайва в червата”, е довела до създаване на различни форми на терапия с промиване на червата. С въвеждането на колон-хидротерапията обаче дискомфортът по време на процедурата е сведен до минимум.

Защо колон-хидротерапия?
С обичайния ни начин на хранене, включващ прекомерна употреба на денатурирана, бедна на фибри храна с твърде много мазнини и захар, консерванти, антибиотици и други химични добавки, ние подлагаме храносмилателната си система на постоянен стрес. Не сдъвкваме храната достатъчно и бързаме - всичко това, съпроводено с психологически проблеми, може да доведе до заболявания на червата и храносмилането.
Най-често срещаните последствия са запек и метеоризъм, както и чувството за подуване и налягане в коремната област. Процесите на гниене, дисбиоза и токсичност водят до мултиплициране на редица здравословни проблеми като слаба имунна система, умора, главоболие, кожни проблеми, депресия, артрит, бяло течение, хранителни непоносимости, колит, целулит.

Какво прави колон-хидротерапията толкова популярна ще разберем от д-р Радослав Тошков.

Хората са свикнали да сравняват колон-хидротерапията с обикновена клизма, така ли е?
Това говори единствено за липса на всякаква информираност. Колон-хидротерапия се прави във всички световни клиники и е основна детоксикираща практика. Разликата между клизмата и колон-хидротерапията е 1 към 20, да не говорим за риска от самонараняване, неефективност и замърсяване, който съществува при обикновената клизма, а налягането, което се използва при терапията, е твърде незначително, за да създаде каквато и да е травма, да не говорим за редицата системи за ефикасност и сигурност, с които е снабдена системата. Приемете колон-хидротерапията като цялостна система за терапия на чревния тракт, тъй като наред с обикновената водна промивка се извършва насищане с кислород, озон, солеви разтвори или пробиотик.

Вие широко популяризирате терапията при проблеми с имунитет и дори депресия.
Практика е честото боледуване да се терапевтира с имуностимулиращи средства, без да се взимат предвид факти като запек, чести чревни заболявания и широка употреба на антибиотици. Доказано е, че 80% от имунната ни система се изгражда в червата, а при споменатите горе проблеми обикновено тя е подложена на постоянен стрес. В комбинация с това промяната в бактериалната среда допълнително потиска естествените имунни процеси. Склонността към депресии пък се свързва с нарушеното образуване на серотонин (хормона на щастието) в червата, а това е масово при хората с колит, запек, дисбиоза, алергии.

Необходим ли е предварителен преглед, за да се назначи колон-хидротерапия?
Трябва да се вземат предвид контраиндикациите, а те са: обострен колит, кървене, бременност, хернии, скорошни операции, сърдечна недостатъчност и цироза. В противен случай терапията не изисква специален преглед и може да се проведе без специално назначение. Имайте предвид, че всички терапевти в центровете са медицински лица.

Колко процедури обикновено са достатъчни и кога пациентът усеща ефекта от терапията?
Пациентите ни съобщават за осезаема лекота, прилив на енергия и работоспособност още след първата процедура, но за пълноценна терапия говорим при проведени поне 3 или 5 процедури. Разбира се, терапията е строго индивидуална и се планира според състоянието на пациента.



бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg