Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Гастроентерология

Преходът между сезоните се отразява и на стомаха

health.bg 04-10-2011
Гастроентерология : Преходът между сезоните се отразява и на стомаха - здраве, стомах, комфортекс,


При изключване на органична причина за тези оплаквания най-често решаваме, че се касае за синдром на раздразненото черво, ако липсват температура, анемия, отслабване на тегло. За това заболяване няма специфично лекарство. То е свързано с начина на живот и усилията се насочват към повлияване  на водещите оплаквания. При хора над 50 години е желателно да се извърши високоспециализирано изследване на дебелото черво - колоноскопия.

Могат ли физическите упражнения или спортът да подобрят състоянието ни?
Физическите упражнения или сериозният спорт, ако се практикуват правилно според възрастта, подобряват цялостното физическо и емоционално състояние, създават настроение, намаляват стреса и нервно-психическото напрежение и подобряват функциите на всички органи и системи. Трябва да се спортува най-малко 2 часа седмично.

Помага ли приемът на препарати на билкова основа, ако не искаме да пием лекарства?
Приемът на препарати на билкова основа даже е препоръчителен в случаите, когато няма органична причина за оплакванията. На тази основа има много добри медикаменти, които повлияват комплекса от симптоми – подуване на корема, куркане на червата, газове, подобряват цялостно храносмилането и възстановяват равновесието в стомашно-чревния тракт. Такъв медикамент, който е сред най-употребяваните, е Комфортекс.

Какво е действието на Комфортекс?
Комфортексът е медикамент, съдържащ комбинация от 5 растителни съставки от индийски билки, използвани от много векове от аюрведичната медицина. Аюрведа е наука от древна Индия за здравето и дълголетието. Името на този  препарат показва, че е предназначен да създава комфорт. Освен това са използвани етеричните масла на билките, които имат по-силен ефект, отколкото екстрактите от листата. Има газогонен и спазмолитичен ефект. Повлиява смущения като газове, подуване и тежест в корема, смутено храносмилане. Приема се след хранене 2 до 3 пъти по 2 капсули с повече течност до отминаване на оплакванията.

----------------------------------------------
Д-р Танка Кърпарова, Гастроентерологично отделение на Специализирана гастроентерологична болница за активно лечение „Еврохоспитал“,  Пловдив, ул. „Колхида”, тел: 032 67-67-41
 

бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg