Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Гастроентерология

Как да предпазим детето от нередовен стомах?

Галина Спасова 21-10-2011
Гастроентерология : Как да предпазим детето от нередовен стомах? - здраве, запек, фрутилакс, лаксатив


Защо е толкова важно всекидневното изпразване на червата?
Организмът си взима полезните градивни вещества – мазнини, белтъчини, въглехидрати, които доставят енергията за растежа, останалото по обратния път се превръща в токсини. Ако организмът не се прочиства от отровите, а ги задържа, той става много по-уязвим за различни заболявания. Затова ние препоръчваме да се подпомогне и стимулира перисталтиката и с някои медикаменти. Добър препарат на естествена основа е „Фрутилакс” – той съдържа екстракт от слива и смокиня. Често обаче родителите допускат грешка, като го дават, докато се получи изхождане. За да има траен ефект, той трябва да се дава по-продължително време.

Препаратът е с много меко действие и е подходящ за децата след 6-месечна възраст. Много важно е децата да привикват от съвсем малки да се изхождат редовно, най-добре е, ако се създаде условен рефлекс това да става и по едно и също време. Понякога въпреки позива за изхождане то се отлага – децата се заиграват или се отвличат с нещо. И така неусетно може червата да станат лениви. Заедно с храната, съдържаща достатъчно целулоза, приема на течности и редовната двигателна активност, перисталтиката може да се подпомогне с масажиране на корема с цяла длан и въртеливо движение по посока на часовниковата стрелка.

Помага ли „бабешкият” съвет да се вкара в ануса термометър?
Да, при малките бебета, с добре дезинфекциран термометър - обикновено лекото дразнене на червото дава резултат, ако запекът не е продължителен. Като стана дума за „бабешки средства”, искам специално и категорично да предупредя в никакъв случай да не се използва при запек мушкато – това е доста разпространено „народно” средство. Опасността от инфекция е много голяма заради вкарването на бактерии. Имаме случаи на сериозни усложнения и дори смърт като следствие от употреба на мушкато за предизвикване на изхождане.



бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg