Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Алергии

Агресията на алергените

Галина Спасова 24-10-2011
Алергии : Агресията на алергените - здраве, алергии, Ролетра, Алергодил,


Те не са алерген в медицинския смисъл, но допълнително дразнят механично, отварят нервните окончания и алергените действат по-агресивно. Напоследък се говори за хигиенна хипотеза. Според нея при високо ниво на хигиена програмираната да се справя с инфекции имунна система се пренасочва, търси враг и го намира в нещо, което е нормално и не би трябвало да я дразни.

Какво представлява неалергичният ринит?
Той е също хронично възпаление на лигавицата на носа, проявява се със същите симптоми, но при него няма външен алерген. Една част са инфекциозните ринити, остри и хронични, при които се открива съответен причинител. При неинфекциозните неалергични целогодишни ринити, оплакванията са най-често бързопроменящи се, влияят се от температурата на околната среда, от хормонални фактори, от стрес, от гореща храна и силни подправки.

При целогодишните ринити кой е главният противник?

Най-честите причинители са микрокърлежите в домашния прах. Честотата на целогодишния ринит в Европа е около 25%. Статистиката не е точна, защото голяма част от хората свикват със симптомите. Но лечението е необходимо не само за да се осигури комфорт, а и за да се предпази пациентът от усложненията - най-често намаляване до загуба на слуха и бронхиална астма. Добре е да се потърси лекарска помощ, преди ринитът да се усложни.

Какво предприемате?
Ако сме установили даден алерген, първата наша помощ е да обясним на пациента как може да се предпази от него, ако изобщо алергенът е отстраняем. Имунотерапията е единственият начин да се постигне излекуване. Но когато това не е възможно и при неалергичните ринити първата стъпка е използване на антихистамини - през устата и локално действащи в носа. Използват се препарати от втора и трета генерация, какъвто е „Ролетра”.

Много често започваме и с едновременно приложение на локални антихистамини в носа – те са с добро качество и бърз ефект. В България единственият локален антихистамин е „Алергодил”. Той може да се използва от деца над 6 години, щадящ е, не изсушава лигавицата, не предизвиква привикване и е подходящ при целогодишни алергични и при неалергични ринити.




бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg