Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Гастроентерология

Не пренебрегвайте болките в корема

health.bg 08-11-2011
Гастроентерология : Не пренебрегвайте болките в корема - здраве, болка, Комфортекс, стомах, гастроентеролог
Сред най-честите оплаквания, свързани със здравето, е коремният дискомфорт. Той може да се прояви по различен начин – като колики, газове, присвиваща болка, подуване, тежест след нахранване, чувство за празнота в стомаха.

Понякога тези усещания са толкова силни, че се налага търсенето на спешна медицинска помощ. И в множеството от случаите лекарите не установяват каквито и да било обективни болестни изменения.

Най-важното е при болки в корема да се разграничи дали те са предизвикани от сериозна причина, която изисква спешни изследвания и лечение, или става въпрос за функционални нарушения на храносмилателната система, които, макар и много неприятни, не застрашават живота и здравето, но нарушават сериозно всекидневните активности.

Като правило никога не се колебайте да заведете на лекар малко дете с коремни оплаквания, особено ако продължават повече от час и са свързани със силно безпокойство, заемане на принудителна поза, повръщане, температура. Понякога при децата дори пневмониите протичат с коремни болки. Затова преглед при педиатър или хирург е задължителен.

При възрастните изчаквателното поведение е по-допустимо. Хората с хронични заболявания като камъни в жлъчния мехур, гастрит и язва познават протичането на кризите и знаят кога трябва да потърсят специализирана помощ. Но ако по принцип нямате диагностицирано заболяване, е добре да знаете кои симптоми са тревожни и при кои можете да си помогнете сами.

Повръщането или изхождането на кръв винаги изисква сериозно и спешно уточняване. Същото се отнася и за изхождането на черни лъскави материи.



бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg