Здравето от А до Я - Диабет
Консумацията на риба намалява риска от диабетhealth.bg 2011-11-15
![]() Учени от Валенсия изследвали 945 мъже и жени на възраст между 55 и 80 години с висок сърдечно-съдов риск и установили, че консумацията на риба понижава опасността от развитие на диабет. Яденето на големи количества червено месо е свързано с по-висок кардио риск, високо кръвно налягане, диабет и намаляване на продължителността на живота, дължащо се на рак или болест на сърцето, твърдят специалистите. Рибата е основен компонент в средиземноморската диета и носи големи ползи за сърцето. Различни хипотези се опитват да обяснят защо консумацията на риба може да бъде свързана с диабета, обясняват изследователите. Една от теориите твърди, че увеличаването на нивото на омега-3 в клетките на скелетните мускули подобрява инсулиновата чувствителност, фактор, свързан с понижен риск от диабет. бутони за социални мрежи |
Скъпи приятели, Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет. Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти. Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg Последни статии |