Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Диабет

10 неща, които диабетиците трябва да имат винаги под ръка

health.bg 17-11-2011
Диабет : 10 неща, които диабетиците трябва да имат винаги под ръка - здраве, диабет, глюкоза, захар, инсулин,


Лентички за тестване на кетоните
С тях може да проверите в момента дали нивото на кетоните в кръвта ви е повишено, ако почувствате, че захарта ви се е покачила или понижила. Повишените кетони в кръвта и урината показват наличие на киселини, които могат да бъдат застрашаващи живота и да причинят кома. С навременната проверка може да се избегнат усложнения.
 
Идентификационна карта на диабетик

Тази карта трябва да се носи, за да може да се окаже необходимата помощ на диабетика в случай на инцидент. Това е особено задължително за диабетиците, които страдат от хипогликемия /ниски захарни стойности в кръвта/. В този случай приемането на само 20 грама захар могат да бъдат животоспасяващи.
 
Аптечка за първа помощ
Леките наранявания и порязвания при диабетиците, особено по краката, често се инфектират и дори гангренясват. В аптечката трябва да има антисептична паста, бинт, марля, памук и антибиотици. Ако ви е трудно да носите със себе си такъв комплект от лекарства, ги дръжте на лесно достъпно място.

Комплект за почистване на зъбите
Диабетът създава проблеми и в устната кухина – разваляне на зъбите и заболявания на венците. Носенето на принадлежности за почистване на зъбите не е задължително, но хигиената на зъбите трябва да се спазва строго. Четката за зъби трябва да е с меки косми.
 
Нещо сладко
Диабетиците трябва винаги да носят в джоба си няколко сладки бонбона. В случай на внезапно спадане на нивото на кръвната захар, те трябва незабавно да хапнат нещо сладко.
 

бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg