Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Костно-ставни проблеми

Килограмите в повече рушат ставите

Галина Спасова 01-12-2011
Костно-ставни проблеми : Килограмите в повече рушат ставите  - здраве, стави, Хондросейв


Цялата структура, наречена хрущял, се храни от синовиалната течност - тя е вътре в ставната капсула, която е херметически затворена. И когато по една или друга причина започне промяна в химичните съставки на синовиалната течност, храненето на ставния хрущял много страда. Тогава лампичката започва да свети, появяват се болчици при умерени натоварвания и трябва да се отиде на ортопед.

Понякога човек просто свиква с болката и за да я избегне, се движи по-малко.
Със сигурност не трябва. Има ли болка, има проблем. Болката е един от петте елемента на възпалението. Останалите елементи са повишена температура, подуване, зачервяване и нарушена функция. Болката е петият. Затова задължително трябва да се потърси и открие причината и да се взимат съответните мерки. Хората не ходят на лекар - мислят, че ще им мине. Обаче болката хронифицира и теглото се увеличава, ставите болят все повече и увредите се задълбочават.

Има ли роля наследствеността?

Има генетична заложба, защото при родители с тежка деформация на ставите - при жените на ходилата най-вече и на коленните стави - се наблюдава същата тенденция и при техните деца. И за да може човек да не стигне до тежки оперативни интервенции, е хубаво навреме да се вземат съответните мерки, както казах, с хондропротекторите, със здравословен начин на живот. Пълноценно хранене, витамини, ако е необходимо, да се добавят допълнително. При наличие на някакви системни заболявания редовно да се проследяват и лекуват.

--------------------------------------------------------------------
*Медицински център „Д-р Хайвазов”, бул. „Цариградско  шосе” №131, тел. 02/ 975 7111




бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg