Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Гастроентерология

Бактериите, които укрепват имунитета

health.bg 12-12-2011
Гастроентерология : Бактериите, които укрепват имунитета - здраве, пробиотици, Лакто 4, имунитет,


В противен случай има риск от неблагоприятни въздействия, сред които е създаването на резистентност (нечувствителност) на част от бактериалните причинители към антибиотика. Не по-малка вреда е унищожаването на нормалната микрофлора в червата.

Това състояние се определя като дисбиоза – болестното състояние на микробната екосистема в червата. Тя довежда до редица клинични прояви – диария, метеоризъм, подуване на корема, нарушения в храносмилането и усвояването на храната. Освен това унищожаването на полезните чревни бактерии лишава организма от позитивния ефект върху имунната защита и дори имунната реактивност се нарушава. Тогава тялото става податливо и на други заболявания.

Решението в тези случаи е приемът на пробиотици – нормалните, полезните микроорганизми, които се предлагат под формата на различни препарати. По този начин се овладява дисбиозата, предизвикана от различни фактори. Когато от лекар е назначено антибиотично лечение, е необходимо наред с него да се провежда профилактика на дисбиозата чрез прием на пробиотични препарати.

Пробиотиците под формата на препарати са съставени от чисти култури лиофилизирани (изсушени жизнеспособни) микроорганизми, които са в състояние на анабиоза - обратимо прекратяване на жизнената дейност, която се възстановява при попадане в подходяща влажна среда. За ефективното действие на пробиотиците е много важно те да съдържат достатъчно количество годни микроорганизми от различни групи и да са в капсулна форма, за да достигнат безпрепятствено до долния отдел на храносмилателната система – дебелото черво.

На тези условия отговаря препаратът „Лакто-4”. Той съдържа четири вида пробиотични микроорганизми в достатъчно количество във всяка капсула, за да се гарантира максимален ефект върху нормализирането на чревната флора и подобряване на общия имунитет.

Пробиотиците нямат странично въздействие върху човешкия организъм. Въздействието им е изключително трудно да се обясни само чрез сега известните научни данни и наблюдения. Често хората си задават въпроса дали не е възможно да си доставят необходимото количество пробиотици чрез консумация на кисело мляко. Вярно е, че самото откриване на пробиотиците е свързано с изследвания на българското кисело мляко, но при неговото промишлено производство няма никаква сигурност за действителното постоянно съдържание на жизнеспособни пробиотични микроорганизми.

 
 

бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg