Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Гастроентерология

Пролетта отключва и стомашни проблеми

Галина Спасова 05-04-2012
Гастроентерология : Пролетта отключва и стомашни проблеми  - здраве, комфортекс, стомах,


И дори от наша - на лекарите - гледна точка тези пациенти са по-трудни, защото страданието не се преодолява бързо. С тях трябва повече да се говори, лекарят да подходи и като психолог, да обясни, че не е толкова страшно състоянието, но трябва да се обърне повече внимание на промяната в начина на живот. Много подходящ препарат за такива функционални проблеми е „Комфортекс”, който има голямо предимство, че е на природна основа. Аз лично в практиката си не обичам много тежката химия. А това е чисто билков препарат, базиран върху принципите на Аюрведа, и то доказани от времето – тези индийски билки и етерични масла са се използвали през вековете, от дълбока древност.

Каква е ролята на доброто сдъвкване на храната и неглижираме ли го?

Извънредно важна е. Ако храната не е сдъвкана, стомахът не може да си свърши работата и да направи частиците с големина до милиметър, за да има нормално смилане надолу по червата. От недобре сдъвканата храна се усеща тежест в стомаха и започват проблемите. Хората не оценяват обаче колко важно е внимателно и продължително да дъвчат. В ежедневието всеки бърза, хапва надве-натри, каквото свари, сдъвкано-несдъвкано...

Какъв процент от работещите обядват? Взима се някакъв сандвич, на крак, набързо. А храненето трябва да е 3-5 пъти дневно в спокойна, предразполагаща обстановка. Много важно е мозъкът да осъзнава, че се храним в този момент – т.е. да не четем или гледаме телевизия, да не тичаме по улицата. Храната трябва да носи удоволствие с целия си вид, мирис, вкус.

Психическата и емоционалната нагласа отразяват ли се върху състоянието на храносмилателния тракт?
Да, а специално във връзка с увеличаването на слънчевото греене през пролетта се повишава и тревожността, превъзбудата, говорим и за пролетна умора, което не е рядко явление. Грубо казано, ”централният компютър” – мозъкът, ръководи всичко. И когато там не е спокойно, започваме да усещаме как работят органите ни – сърцето, стомахът, червата...



бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg