Здравето от А до Я - Диабет
Кратко за захарта
health.bg
10-07-2012
![]() И двете вещества прекрасно се усвояват от нашия организъм, тъй като той е “свикнал” с тях поради факта, че именно те придават сладкия вкус на всички плодове (съдържанието на захароза в плодовете е твърде ниско). Само че в плодовете тези захари са в обкръжението на редица други биологично активни вещества – витамини, минерали, органични киселини, които съществено спомагат за тяхното усвояване. При производството на захар, особено на рафинираната, тези вещества на практика изцяло се отстраняват, с което тя се превръща в съвсем чужд и враждебен за нашия организъм продукт. Според някои учени, веднъж попаднал в организма, последният по неподходящ начин модифицира действията на храносмилателната система, забавя протичащите в нея процеси, образувайки върху ензимите своеобразен филм, с което частично ги дезактивира. Панкреасът се “уморява” да продуцира наднормено количество киселина, за да хидролизира натрапника на усвояемите прости захари – глюкоза и фруктоза. В резултат стомахът се натоварва с “излишна” киселинност с всички негативни последствия от това – гастрит, стомашна язва. бутони за социални мрежи |
Скъпи приятели, Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет. Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти. Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg Последни статии |