Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Менопауза

Храни, които трябва да се избягват през менопаузата

health.bg 19-11-2012
Менопауза : Храни, които трябва да се избягват през менопаузата - здраве, менопауза, вълни, кръвно, диабет,
Доказано е, че здравословната диета, съчетана с физическа активност, може да направи симптомите на менопаузата по-поносими..

Ето някои храни, които трябва да се избягват през този период от живота:

Алкохол
Менопаузата е стресираща и понякога жените успокояват нервите си с алкохол, но той само засилва промените в настроението и причинява умора. За да избегнете неприятни изблици на лошо настроение, ограничете приема на алкохол до 1 чаша дневно.
 
Мазно месо
През менопаузата жените са склонни към напълняване и единственият начин да се избегне трупането на килограми е да се изключат нездравословните мазнини и да се правят физически упражнения. Откажете се от мазните храни, особено тези с наситени и трансмазнини. Яжте само нетлъсто месо, обезмаслени млечни продукти, ограничете маслото, сирената и пържените храни. За да запазите фигурата си, използвайте повече зехтина и други здравословни мазнини.

Сол и захар
Намалете приема на сол и захар. Прекаляването със солта причинява високо кръвно налягане, а нейното съдържание в обработените храни увеличава риска от ракови заболявания. От приема на сладки храни жените стават мързеливи и отпуснати, захарта се трупа директно по бедрата им и също така унищожава полезните вещества, постъпили в организма от здравословни храни.

Въглехидрати
През менопаузата е добре да се изключи приемането на вредните въглехидрати, които засилват чувството за умора и лошите настроения. Избягвайте пастата, белия хляб, ориза и картофите. Всички обработени храни с въглехидрати с високо съдържание на глюкоза повишават, а веднага след това и рязко намаляват нивото на кръвната захар. Тези промени в стойностите причиняват умора, напълняване и диабет. От друга страна приеът на полезни въглехидрати, които се съдържат в пълнозърнените храни, плодовете и зеленчуците укрепват здравето и  контролират теглото. Направете си списък на полезните и вредните въглехидрати и се придържайте към него.
 
Кофеин
През менопаузата жените се оплакват от топли вълни и безсъние, затова намалете приема на кофеин. Избягвайте да пиете кафе или силен чай преди лягане. Обикновено кафето се пие със захар и сметана, които са вредни за организма.

Силни подправки
Менопаузата и пикантните подправки са лоша комбинация. Някои подправки засилват топлите вълни. Това се отнася особено за обработените овкусители.бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg