Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Диабет

Прекомерната консумация на свинско месо крие риск от диабет

health.bg 2013-05-21
Диабет : Прекомерната консумация на свинско месо крие риск от диабет - диабет, хранене, инсулит, червено месо, credoweb.bg
При мъжете рискът да се разболеят от диабет нараства 1,4 пъти, когато консумират повече от т.нар. червено месо - свинско и телешко.

При мъжете рискът да се разболеят от диабет нараства 1,4 пъти, когато консумират повече от т.нар. червено месо - свинско и телешко.

Това показва изследване на японския Национален център за изучаване на рака, предаде БТА.

В продължение на пет години учените са изследвали данните на 64 000 души на възраст от 45 до 75 години. Специалистите са стигнали до извода, че хората, които всеки ден консумират по 108 грама месни продукти, са 1,36 пъти по-предразположени към диабет, от тези, които не консумират над 23 грама месо дневно.

Установено е било също, че при мъжете, предпочитащи свинско и телешко, рискът да се разболеят от диабет е 1,4 пъти по-голям.

Според учените причината е в това, че при консумацията на повече червено месо при мъжете съдържанието на желязо в кръвта рязко нараства, а това пречи на отделянето на инсулин, който намалява съдържанието на захарта.

При жените не е било установено нарастване на предразположеността към диабет с увеличаването на приема на месо.





бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg