Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Диабет

Рекорден брой смъртни случай от диабет в Ню Йорк

health.bg 2013-06-11
Диабет : Рекорден брой смъртни случай от диабет в Ню Йорк - диабет, захарна болест, Ню Йорк, наднормено тегло, затлъстяване
Разпространението на заболяването се свързва със затлъстяването на населението на мегаполиса.

В Ню Йорк беше достигнат рекорден брой смъртни случаи, свързани с диабета и неговите усложнения, предаде Франс прес, позовавайки се на кметските власти.

Специалистите свързват разпространението на заболяването със затлъстяването на населението на мегаполиса. Всеки ден от диабет почиват 16 жители на Ню Йорк. В същото време общата смъртност в града продължава да снижава показателите си. Но при диабета се наблюдава пик. През 2011 година от това заболяване, директно и индиректно, са починали в града 5 695 души. А това съставлява 10,8 на сто от общия брой на смъртните случаи. През 1990 година те са били само 6 процента.

Затлъстяването на населението в Ню Йорк е съпроводено от истинска епидемия от диабет тип-2. През 2011 година около 650 хиляди жители на града се оплакваха от това заболяване - с 200 хиляди повече от случаите през 2002 година. А десетки хиляди
нюйоркчани все още не знаят, че са болни от диабет, отбелязва БТА.

Най-засегната е афро-американската общност със 116 смъртни случая на 100 хиляди души. От заболяването страдат най-бедните и бездомните - 114 на 100 хиляди, като мъжете са по-чести жертви от жените - 80 смъртни случая на 100 хиляди при представителите на силния пол срещу 58 при жените.
По този повод кметството предприема многобройни инициативи за ограничаване на консумацията на подсладени газирани напитки, но те не винаги завършват с успех.

бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg