Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Диабет

Разходките след хранене намаляват риска от диабет

health.bg 2013-06-13
Диабет : Разходките след хранене намаляват риска от диабет - диабет, хранене, движение, разходка, инсулин
Полезна е всякаква активност.

Кратките разходки след всяко хранене намаляват опасността от диабет тип 2 за по-възрастните хора, като е достатъчно да отделят 15 минути за тях.

Ефикасността им за намаляване на кръвната захар е като на една дълга разходка, твърдят учените от университета „Джордж Вашингтон”, цитирани от БТА.
Повишаването на кръвната захар след хранене увеличава опасността от диабет тип 2. Затова почивката тогава „е най-лошото нещо, което човек може да направи”. Полезна е всякаква активност.

Американските учени са първите, които проверяват как се отразява върху кръвната захар краткото раздвижване в рисковия период след хранене. Резултатите им показват, че три 15-минутни разходки са също толкова ефикасни за намаляване на кръвната захар за 24-часов период, колкото една 45-минутна разходка в умерен ритъм.

Раздвижването след хранене обаче е значително по-ефикасно за ограничаване на потенциално увреждащото покачване на кръвната захар след хранене, каквото се наблюдава у по-възрастните хора.

При тях контролът на кръвната захар след хранене е по-лош заради инсулиновата резистентност в мускулите и бавното отделяне на инсулин от панкреаса.
Учените препоръчват особено разходките след вечеря, защото често това е най-обилното хранене за деня. Ако кръвната захар се покачи, тя се задържа така през цялата нощ.





бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg