Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Детското здраве

Безплатни прегледи за деца с наднормено тегло и метаболитни заболявания

health.bg 2013-06-18
Детското здраве  : Безплатни прегледи за деца с наднормено тегло и метаболитни заболявания  - деца, наднормено тегло, метаболизъм, затлъстяване, педиатър, Сити клиник, обмяна на веществата, диабет, индекс на телесна маса
Педиатри от „Сити клиник” в София ще приемат на 21 юни след записване.

Безплатни детски профилактични прегледи за превенция на затлъстяването и оценка на риска от диабет ще се проведат на 21 юни в „Сити клиник” в София.

Специалисти ще приемат в Сектора по педиатрия между 14:00 и 19:00 часа, след предварително записване на тел: 0700 13 127. Няма да се изискват направления за преглед или други документи от пациентите, съобщиха от лечебното заведение.

Целта на консултациите е ранна диагностика и профилактика на едни най-разпространените детски болести и проблеми – нарушения в обмяната на веществата и наднорменото тегло, риска от диабет и свързани с него проблеми на опорно-двигателния апарат и др.

„Наднорменото тегло и затлъстяването при децата е с епидемични размери у нас и крие сериозни рискове за здравето”, алармира д-р Пламен Масларски, детски ендокринолог и началник на Сектора по педиатрия на „Сити клиник”.

Той допълни, че профилактиката и ранната диагностика на заболяванията в детска възраст са най-сигурните оръжия за предпазване от социалнозначимите и хронични болести в зряла възраст. 

По време на консултациите ще бъде направена цялостна оценка на здравословното състояние на детето, ще бъдат извършени измервания на кръвната глюкоза, антропометрични измервания, изчисляване на индекс на телесна маса и съставяне на разтежни и тегловни криви (соматограми), които ще бъдат помощник на родителите за по-добър контрол на физическото развитие. Ще се дават препоръки за лечение, изследвания и допълнителни консултации, когато това се налага.

Адресът на „Сити клиник” е ул. „Околовръстен път” 127.





бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg