Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Диабет

Орехите пазят сърцето

health.bg 2013-06-24
Диабет : Орехите пазят сърцето - орехи, сърце, съдове, диабет, захарна болест, високо кръвно, хипертония, хранене, наднормено тегло
В орехите се съдържат много полезни съединения, включително омега-3 мастни киселини.

Орехите са отлично превантивно средство срещу болестите на сърдечносъдовата система. До този извод са стигнали учени от Превантивния център за изследвания Йейл-Грифин.

Специалистите са проверили какъв е ефектът от консумацията на орехи върху група доброволци, които са били с повишен риск от диабет и сърдечносъдови болести.

При диабетиците, които са изяждали по две унции (1 унция = 28,3 грама) или малко над 50 грама орехи на ден в продължение на 8 седмици, е било установено подобрение на работата на съдовата система. Известно е, че в орехите се съдържат много полезни съединения, включително омега-3 мастни киселини. Освен това са много засищащи и е малка вероятността човек да изяде от тях прекалено големи количества.

Средната възраст на участниците в експеримента е била 57 години, съобщава БТА. Всички те са били с наднормено тегло и най-малко един сериозен здравословен проблем (високо кръвно налягане, захар, триглицериди), които повишават риска от диабет и сърдечносъдови заболявания.

В продължение на 8 седмици участниците са се хранили в нормален режим. Имало и контролен режим /същата храна, но без орехи/. След 8-седмична консумация на орехи състоянието на съдовете се е подобрило значително в сравнение с контролния
период. Теглото и обиколката на талията не са се променили. Затова пък в известна степен е паднало кръвното налягане.

бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg