Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Детското здраве

От печата: Ще връщат наесен училищния лекар

health.bg 2013-07-03
Детското здраве  : От печата: Ще връщат наесен училищния лекар -  д-р Таня Андреева, проф. Анелия Клисарова, училище, лекар, спешна помощ, проверка, смъртта на Теодор
Парламентът ще промени закона.

Предстоят законодателни промени, с които да се върнат училищните лекари, съобщи здравният министър д-р Таня Андреева. Тя и министърът на образованието проф. Анелия Клисарова са разговаряли за това с депутати от парламентарната здравна комисия, съобщава в днешния си брой в. „24 часа”.

 Предстои да се създаде работна група за предприемане на конкретните стъпки.

„Мисля, че всеки от нас е убеден, че нашите деца в училищата и в детските градини трябва да са защитени. Безспорен е фактът, че в момента няма кой да окаже първа помощ на децата в спешни случаи”, каза д-р Таня Андреева.

Според депутати връщането на училищните лекари можело да стане още през учебната 2013/2014.

Министър Андреева обеща да назначи повторна проверка за смъртта на 11-годишния Теодор, който почина в час по физическо възпитание в 81-о СОУ в София. Тя се срещна с бащата на момчето - Златко Желев, който я е информирал, че в заключението на „Медицински одит” не са описани всички факти. Докъм 15 юли се очаква и резултатът от съдебномедицинската експертиза за смъртта на момчето, посочва изданието.

„За да изляза със заключение има или няма вина, искам аз да направя проверката, тъй като това за мен е един наследен случай, обясни д-р Андреева. Тя ще изиска от Центъра за спешна медицинска помощ подробна справка за всички действия, които са предприети по случая, и всички записи от тел. 112 и от спешния център.

При спешни случаи е правилно да се звъни директно в медицинските спешни центрове, защото всяка минута е важна, е мнението на здравния министър.

„Аз съм заинтересована като лекар да разберем дали има грешка, или е лошо стечение на обстоятелствата. Бъдете сигурни, че ако се докажат нарушения, нищо няма да спаси хората, които са ги извършили, защото тук става въпрос за живота на едно дете”, обясни д-р Андреева.





бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg