Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Гастроентерология

Аспиринът намалява риска от рак на дебелото черво за жените

health.bg 2013-07-17
Гастроентерология : Аспиринът намалява риска от рак на дебелото черво за жените - аспирин, рак, карцином на дебелото черво, жани, бял дроб, гърди
Това е установено при мащабно проучване.

Жените, които през ден приемат малки дози аспирин в разстояние на 18 години, намаляват риска от развитие на рак на дебелото черво, сочат резултатите от американско изследване.

Ръководителката на екипа Нанси Кук от болницата “Бригам енд уиминс” и Харвардския медицински институт заяви, че изследването е обхванало над 30 000 жени на 45 и повече години, които са били разделени на две групи.

Половината от участничките приемали през ден аспирин, а останалате - плацебо.
6 и 12 месеца след началото на изследването и след това ежегодно участничките отговаряли на въпроси за това дали са приели лекарството си, дали то е дало противоположен ефект и дали са били диагностицирани с рак.

10 години след началото на изследването нямало разлика между групата, приемала аспирин, и участничките, които вземали плацебо. В края на изследването също не била открита разлика, що се отнася до риска от рак на гърдата и белодробен рак, съобщава още БТА.

Разликата обаче била значима, когато става дума за риска от колоректален рак. 202 жени от групата, приемала аспирин, били засегнати от заболяването, при 229 участнички от групата, приемала плацебо.





бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg