Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Диабет

Нови възможности за лечение на диабета

health.bg 22-07-2013
Диабет : Нови възможности за лечение на диабета - диабет, ново лечение, медикамент, симпозиум, ендокринолози
Новият препарат комбинира в една таблетка две важни активни вещества – линаглиптин и метформин, което е много ефективно е и удобно за пациентите

Ендокринолози от цяла България се събраха на симпозиум в София, за да обсъдят съвременните възможности за лечение на диабет тип 2. На срещата беше представен и най-новият медикамент за лечение на това социалнозначимо заболяване, който е създаден от две водещи фармацевтични компании – Boehringer Ingelheim и Eli Lilly. През януари 2011 г. двете компании обявиха партньорство в областта на диабета, което се съсредоточава върху четири препарата, които са в процес на разработване и представляват няколко от най-големите терапевтични класове. 

Това партньорство има преимуществото да използва силните страни на двете организации изцяло в полза на пациентите. Новият им препарат комбинира в една таблетка две важни активни вещества – линаглиптин и метформин, което по мнението на специалистите освен много ефективно е и удобно за пациентите. Комбинацията позволява да се подобри гликемичният контрол (намаляване на нивата на гликирания хемоглобин) при много добър профил на безопасност. 

Представеният медикамент има много нисък риск от хипогликемия, неутралитет по отношение на телесното тегло, липса на съпътстващ сърдечносъдов риск. Особено предимство на препарата е, че една от активните съставки – линаглиптин, е подходяща за лечението на диабета при пациенти с хронично бъбречно заболяване. За качествата и приложението на новото лекарство говориха проф. Цветалина Танкова, проф. Здравко Каменов и доц. Владимир Христов. От 16 юли 2013 г. лечението с него се реимбурсира от НЗОК, която поема  50% от цената на медикамента.




бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg