Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Диабет

Изпотяването по време на фитнес снижава риска от инфаркт с 20 на сто

health.bg 22-07-2013
Диабет : Изпотяването по време на фитнес снижава риска от инфаркт с 20 на сто - фитнес, инфартк, диабет, риск, изследване
Физическите упражнения понижават кръвното налягане, намаляват теглото и риска от диабет

Изпотяването при физически упражнения във фитнес салона снижава риска от инфаркт с 20 процента. Това е установила д-р Мишел Макдонъл от университета на Южна Австралия, която проучила медицинските досиета на 27 хиляди американци на възраст над 45 години, изготвяни в продължение на 6 години. Участниците в изследването били специално подбрани от онези щати на Северна Америка, които се отличават с най-висок процент на инфаркти. 

Редовно потящите се във фитнес залите показали с 20 на сто по-ниски показатели за претърпени сърдечни удари и миниинфаркти. "Освен всичко останало, физическите упражнения понижават кръвното налягане, намаляват теглото и риска от диабет. Ако си ги представим като хапче, то би излекувало едновременно три или четири болести!", изтъква д-р Макдонъл. 

Доказано е, че обездвижването е вторият по величина рисков фактор, който причинява високо кръвно налягане и доближава до инфаркт. Австралийската изследователка могла да проследи честотата на физическите упражнения при изследваните, но не и тяхната продължителност. "Досега науката знаеше с колко се намалява рискът от инфаркт с всяка единица понижено кръвно налягане и с всякаотказана цигара, коментира Макдонъл. Сега е време по-подробно да изучим как драстично можем да намалим сърдечните удари спомощта на потенето при физически упражнения!". 




бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg