Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Алергии

Генетичните мутации – причина за алергии

health.bg 2013-07-25
Алергии : Генетичните мутации – причина за алергии - гени, мутации, алергии, клетки, астма, екземи, синдром на Марфан
Проблеми при генетичното кодиране на протеина TGF-бета може да станат причина за възникване на астма, екземи

Генетични мутации играят важна роля при възникването на голям брой алергии, установиха американски учени.

Екипът на д-р Хари Дитц от болницата „Джонс Хопкинс” в щата Мериленд установи, че тези гени кодират един протеин, наречен TGF-бета, познат с широкото си въздействие върху човешкия организъм - от растежа на клетките до „общуването” между тях.

Дисфункциите на този протеин играят важна роля и при някои редки генетични заболявания, като синдрома на Марфан и на Луис-Дитц. Те засягат свързващите тъкани в целия организъм и причиняват артериални лезии.
Учените получили данни, че същите тези генетични дисфункции, засягащи протеина TGF-бета, играят важна роля и при възникването на астмите, на хранителните алергии и на екземите.

Дефектният протеин, който карал пациентите да страдат от синдромите на Марфан и на Луис-Дитц, предизвиквал много често у тях и алергични заболявания.

Екипът на Хари Дитц изучил 58 пациенти на възраст между 7 и 20 години, страдащи от споменатите синдроми и лекувани в болницата „Джонс Хопкинс”. Авторите на проучването установили, че лекарството Losartan, с което се лекува високо кръвно
налягане, давало много добри резултати и при лечението на алергии. То помага за спиране на опасното подуване на аортата, причинено от лошото функциониране на протеина TGF-бета при пациентите, страдащи от синдромите на Марфан и на
Луис-Дитц.

бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg