Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Гастроентерология

Безплатна кампания за ранно откриване, диагностика и лечение на хепатит С

health.bg 2013-07-26
Гастроентерология : Безплатна кампания за ранно откриване, диагностика и лечение на хепатит С - хепатит, вирус, кръв, маникюр, лечение, Хепасист
Хепатит С е възпаление на черния дроб, което се причинява от вирус.

Безплатни прегледи за хепатит се провеждат в 29 града в цялата страна.

Инициативата е по повод Световния ден за борба с болестта, който ще бъде отбелязан на 28 юли.

Петдесет и осем специалисти ще правят изследвания за хепатит С, използвайки бързи скринингови тестове. За целта е необходима само капка кръв от пръста на ръката, като отчитането на резултата става в рамките на 15 минути. До момента в кампанията са извършени 1500 прегледа, като при 60 от тях пробите са били положителни.

Хепатит С е възпаление на черния дроб, което се причинява от вирус. По данни на Световната здравна организация (СЗО) общо броят на инфектираните с хепатит С надхвърля 170 млн. души, като за Европа болните са над 8,9 млн.

Специалистите определят като рискови всички хора в активна възраст, подлагащи се на стоматологични интервенции, маникюр, педикюр, пиърсинг, татуиране, хирургически операции, кръвопреливания.

Кампанията за безплатна профилактика на заболяването тази година се организира от Българското дружество по гастроентерология, Националното сдружение за борба с хепатит „Хепасист” и Сдружението за борба с хепатит „ХепАктив”.

Повече информация за заболяването и за местата, на които се провеждат изследванията, може да бъде получена на тел. 0700 10 515.





бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg