Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Алергии

В домовете си отглеждаме супербактерии

health.bg 2013-07-30
Алергии : В домовете си отглеждаме супербактерии - бактерии, сапуни, мутации, салмонела, антибиотици, резистентност
Те развиват потенциално смъртоносни мутации, за да преодолеят действието на почистващите агенти

Хората отглеждат ново поколение устойчиви на лекарства супербактерии в домовете си заради масовата употреба на антибактериални сапуни и кухненски принадлежности, пише в. „Дейли експрес”, позовавайки се на резултатите от британско проучване.

Бактериите развиват потенциално смъртоносни мутации, за да преодолеят действието на почистващите агенти, предназначени да ги унищожават. Това кара експертите да отправят призив към потребителите да спрат да купуват подобни продукти.

Заплахата е изяснена в изследване на специалисти от университета на Бирмингам. Авторите му разкриват как широко разпространената хранителна бактерия салмонела е развила устойчивост към активното почистващо вещество биоцид, използвано в сапуни и течни препарати. Салмонелата също така оцелява, въпреки прилагането на антибиотици.

„Традиционните сапун, вода и белина са достатъчни за домашна употреба”, казва д-р Марк Уебър от изследователския екип.

„Антибиотичната резистентност представлява сериозна заплаха за следващото поколение. Хората смятат, че антибактериалните сапуни ще ги отърват от бактериите, но истината е, че те често не са по-ефективни от обикновените сапун и вода”, допълва
микробиологът професор Лора Падок, цитирана от БТА.

бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg