Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Диабет

Анализ на слюнката ще позволява бързо да се диагностицира рак и диабет

health.bg 2013-08-06
Диабет : Анализ на слюнката ще позволява бързо да се диагностицира рак и диабет - слюнка, тест, рак, диабет, сърце, проф. Бьорн Клинге
В слюнката се съдържат маркери на заболяване на даден орган

Известно е, че някои видове заболявания - особено онкологичните, много трудно да се диагностицират в ранен етап. Но скоро и това ще бъде възможно, отбелязва „Дейли мейл”, благодарение на бърз и лесен анализ ... на слюнката.

Оказва се, че в слюнката се съдържат маркери на заболяване на даден орган. Затова е достатъчно само хората да си вземат намазка от устата и да я изпратят в лаборатория. Ако резултатите са тревожни, едва тогава трябва да се обърнат към специалист.

Според проф. Бьорн Клинге от Университета в Малмьо, Швеция, методът не само ще спести на хората ненужни изследвания, но и ще помогне да се справят навреме с всяко заболяване.

Пред учените стои основна задача да направят тестовете максимално точни и чрез тях да може да се разграничават отделните заболявания. На този етап методът не позволява да се установи на 100 % дали даден човек страда например от рак на белия дроб или от рак на дебелото черво. Но той все пак показва, че в клетките има изменения, които изискват намесата на лекар.

Иновативният тест обаче може точно да определи наличието на заболявания като диабет, рак (като цяло), проблеми със сърдечносъдовата система и т.н.

Лекарите се надяват тестът да започне да се предлага на пазара до 10 години.

бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg