Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Детското здраве

Зелен чай срещу рак

health.bg 2013-08-06
Детското здраве  : Зелен чай срещу рак - зелен чай, невробластом, деца, рак, катехини
Той може да бъде по-ефективен и от химиотерапията

Екстрактът от зелен чай отдавна се използва в медицината като мощен антиоксидант. Но според в. „Сидни морнинг хералд” той има и друго свойство: може да разрушава ракови клетки в тялото на детето. И в някои случаи е много по-ефективен дори от химиотерапията. Това се потвърждава от лабораторни изследвания.

Д-р Орацио Виторио от Детския раков институт в Австралия е установил, че катехините в зеления чай са в състояние да унищожат половината невробластом само за 3-4 дни.

Невробластомът е онкологично заболяване, което засяга предимно децата. Шансовете да се живее с тази диагноза са минимални. Причината – раковите клетки бързо развиват резистентност към медикаментите. Така че екстрактът от зелен чай е последната надежда да се спечели битката с невробластома.

Изследователите преди време доказаха, че катехините са в състояние да повлияят лошия холестерол, който се натрупва в организма. По този начин броят на пациентите с рак на дебелото черво може да намалее приблизително наполовина, твърдят учените.

бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg