Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Алергии

С БЦЖ ваксина в Австралия се борят срещу алергиите

The Herald Sun 2013-08-14
Алергии : С БЦЖ ваксина в Австралия се борят срещу алергиите - инжекция, ваксина, имунизация, туберкулоза
Учените вярват, че така ще помогнат на имунитета.

Известната ваксина срещу туберкулоза - БЦЖ, може да се окаже спасение от епидемията от алергии, пише "Хералд сън". В Австралия провеждат уникален експеримент: стотици новородени ще получат ваксината с цел подобряване на имунната система. По този начин лекарите вярват, че ще намалят също риска от алергии, астма, екзема и сенна хрема.

Австралия спира да плаща с държавни средства БЦЖ ваксината през 1980 г., тъй като тогава се избавила от туберкулозата. Ако експериментът сега покаже удовлетворителни резултати, вероятно ваксината ще бъде върната в задължителния имунизационен календар. Учените от изследователския институт за деца "Мърдок" са убедени, че препаратът срещу туберкулоза ще свърши работа.

Идеята за акцията сега се обяснява с теорията за стерилната среда. В наши дни бебета се срещат с патогени много по-рядко и тяхната имунна система се отклонява от обичайните задачи, за които природата я е предвидила. В резултат се получав различни имунни нарушения. Ваксината трябва да влезе в ролята на "спаринг партньор". В проучването ще участват 1400 деца, родени в болницата "Мърси". 700 от тях ще получат ваксината.

The Herald Sun




бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg