Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Детското здраве

Смартфоните ускоряват появата на късогледство

Business Standard 2013-08-21
Детското здраве  : Смартфоните ускоряват появата на късогледство - миопия, офталмология, джиесеми, очни болести
Хората държат мобилните устройства на 18-30 см от лицето, а книгите и списанията – на 40 см.

От появата на смартфоните на пазара през 1997 г. досега броят на пациентите с късогледство се е увеличил с 35%, твърди д-р Дейвид Еламби, водещ офталмолог и лазерен хирург във Великобритания, цитиран от изданието Business Standard.

Проучване показало, че хората държат смартфоните на 18-30 см от лицето, а книгите и списанията – на 40 см. Във връзка с това може да се говори за късогледство, провокирано от мобилните устройства с монитори. „Хората трябва да ограничават времето, през което използват смартфоните. Да отчитат дори времето, когато те използват техниката на улицата. Също трябва да се следи те да не се използват от съвсем малки деца.

Впрочем, пребиваването на слънце забавя развитието на късогледството”, коментира д-р Еламби. Според него съвременното поколение деца са особено застрашени от късогледството, известно също като миопия. Родителите купували смартфони дори на съвсем малки деца на 8 г.

бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg