Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Гастроентерология

Болницата в Свиленград се сдоби с модерен видеоендоскоп

health.bg 2013-09-16
Гастроентерология : Болницата в Свиленград се сдоби с модерен видеоендоскоп - видеоендоскоп, Свиленград, болница, европари, д-р Димитър Ермов, нова техника, ранна диагностика
С него ще диагностицират рано онкологични заболявания, язви и гастрити

Най-модерният в Югоизточна България видеоендоскоп вече работи в болницата в Свиленград. Благодарение на новия апарат гастроентеролозите могат да разчитат горния и долния храносмилателен тракт с висока резолюция и увеличение на образа до 2,5 пъти. Това позволява ранна диагностика на ракови образувания и безпогрешна диагностика на язви, гастрити и полипи, съобщи шефът на болницата д-р Димитър Ермов. Цената на модерната техника е 350 000 лева без ДДС. Средствата са осигурени по оперативна програма „Регионално развитие" на ЕС, съобщава в. 24 часа.

Д-р Емилия Милева и асистиращата й сестра Сийка Караджова, които ще оперират с новата придобивка, преминали специално обучение за работа с инсталираната апаратура. Тя може да извършва както терапевтични интервенции, така и спектрална ендоскопия и биопсия. Освен това машината автоматично се самопречиствала и дезинфектирала. 

Общата стойност на спечеления от здравното заведение проект е за над 4,3 милиона лева. С тях са били набавени анестезиологични апарати, дефиблиратори и респиратори. До Нова година предстои да заработи и ултарамодерен 16-слайдов скенер, както и диги-тален рентген, каквито няма на територията на Хасковска област. До края на годината на мястото на бившата аптека в лечебното заведение ще бъде открит и сектор за физиотерапия и рехабилитация към отделението за долекуване на болни, допълва вестникът.

бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg