Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Детското здраве

Стоматолози „източвали” здравни книжки на деца

health.bg 2013-09-25
Детското здраве  : Стоматолози „източвали” здравни книжки на деца - зъби, фиктивни прегледи, източване, здравна каса, д-р Борислав Миланов, Видин
Комисия започна проверка във Видин

Проверка по сигнали на родители за източване на здравните книжки на децата им от стоматолози започна във Видин. В акцията участва и председателят на Българския зъболекарски съюз (БЗС) д-р Борислав Миланов, информира в. „Труд”.

Комисията ще снеме зъбен статус на децата, за да установи дали действително им е оказвана зъболекарска помощ, каквато е отчетена пред здравната каса. Родители се оплакали, че целият пакет на детето им е изчерпан, без да е ходило на стоматолог.

„Миграцията” на здравни книжки и пациенти е друго нарушение, засичано при стоматолози в страната, съобщи д-р Миланов. В тези случаи зъболекари фиктивно лекуват пациенти от други градове.

През миналата година санкции за над 100 000 лв. са наложени на изпълнители на доболнична помощ, аптеки и лечебни заведения във Видинско за засечени различни нарушения. За надписани дейности от зъболекари на касата са върнати над 2000 лв.

бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg