Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Детското здраве

Физическите упражнения повишават успеха в училище

БТА 2013-10-23
Детското здраве  : Физическите упражнения повишават успеха в училище - спорт, физически упражнения, училище
Средно момчетата отелят на спорта 29 минути, а момичетата - 18 минути на ден

Редовните физически упражнения повишават успеха на тийнейджърите в училище, особено на момичетата, установи британско проучване.

Джозефин Бут от университета Дънди (Великобритания) е анализирала начина на живот и успеха в училище на близо 5000 деца, родени във Великобритания през 1991-1992 година. Когато децата са били на 11 години, изследователите са измерили
физическата им активност в продължение на 3-7 дни с помощта на акселерометър. Данните са показали, че средно момчетата отелят на спорта 29 минути, а момичетата - 18 минути на ден. А това е доста по-малко от необходимия им час физическа активност, отбелязват учените.

Бут и колегите й са отчели и други фактори, като теглото при раждането и в момента на изследването, възрастта на майката, социални и икономически фактори и т.н.
След това изследователите са оценили успеха на младежите по английски, математика и естествени науки на възраст 11, 13 и 15-16 години. Резултатите са показали, че на всяка възраст тийнейджърите са повишавали толкова повече успеха си, колкото
повече са спортували. Особено вярно е било това за момичетата.

Учените предполагат, че физическите упражнения влияят по различен начин на мозъка на представителите на различните поколения.





бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg