Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Детското здраве

Лекари от „Александровска” преглеждат деца от бежанския център във „Военна рампа”

CredoWeb 2013-10-25
Детското здраве  : Лекари от „Александровска” преглеждат деца от бежанския център във „Военна рампа” - Александровска, лекари преглеждат бежанци, Военна рампа, Шалом
Миналата седмица екипът беше в лагера във „Враждебна”

След лагера във „Враждебна”, УМБАЛ „Александровска” продължава инициативата „Направи добро” с прегледи на деца в бежанския център в квартал „Военна рампа”, съобщиха от лечебното заведение. Проектът се изпълнява съвместно с Организацията на евреите в България „Шалом”.

На 26 октомври (събота) екип от педиатри, детски офталмолози, хирурзи и специалисти по спешна медицина ще започна прегледите в 9:00 часа сутринта.

Болницата осигурява оборудвани линейки с диагностични апарати и уреди за оценка на офталмологичния статус на децата. Нуждаещите се от хоспитализация ще бъдат настанявани в лечебното заведение.

Деца, които се нуждаят от оптична корекция, ще получат очила, осигурени от ОЕБ „Шалом”. Организацията ще дари храна и лакомства на всички прегледани деца.

На 19 октомври екипът посети бежанския център „Враждебна”, където бяха прегледани 135 деца и 25 възрастни със сериозни заболявания. 82 от децата получиха лекарства от организация „Шалом”, 12 – очила. Медикаментите за възрастни (инсулини, антибиотици и др.) бяха осигурени от УМБАЛ „Александровска”.

По предварителни данни в центъра „Военна рампа” са настанени 350 деца на бежанци. В помощ на лекарите от „Александровска” (общо 10) ще бъдат 10 доброволци от „Шалом” и 5 студенти по медицина.

бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg