Здравето от А до Я - Детското здраве
Консумацията на соя в детството предпазва от рак на гърдатаhealth.bg 2009-03-25
![]() Американски учени са открили връзка между ранната употреба на соя и понижаването на риска от рак на гърдата, съобщи Ройтерс. В проучването, публикувано в Cancer Epidemiology, Biomarkers and Prevention journal, са анализирани данни за жени от азиатски произход, които са емигрирали в САЩ. Резултатите показват, че тези, които са яли повече соеви продукти през детството си, имат 58% по-малък риск от рак на гърдата. Известно е, че в САЩ има от 4 до 7 пъти повече случаи на рак на гърдата в сравнение с Азия, но азиатките, които се местят в Америка изглежда губят част от "имунитета". Учените предполагат, че има и други причини за появата на рак, освен генетичната предразположеност - хранителният режим и начинът на живот също имат роля при заболеваемостта от рак. Ефектът на соята обаче намалява през юношеството – опасността се редуцира с 20-25%. Още е рано това откритие да доведе до промени в хранителния режим на децата, защото са необходими още тестове, предупреждават учените. бутони за социални мрежи |
Скъпи приятели, Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет. Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти. Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg Последни статии |