Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Детското здраве

Въображение срещу стомашни болки при децата?

health.bg 2009-10-12
Детското здраве  : Въображение срещу стомашни болки при децата? - здраве, хипноза, стомах, болка,

Американски учени са установили, че специална отпускаща техника чрез използване на въображението може да помогне за преодоляване на вътрешни болки при децата, съобщи Би Би Си.

 

Проучването, публикувано в Pediatrics journal, разкрива, че 20-минутна терапия дневно е достатъчна за облекчаване и намаляване честотата на стомашните болки с неизвестен произход, които се срещат при 1 на всеки 5 деца.

 

Участниците в изследването са заявили 73,3% подобрение на състоянието след 8-седмична терапия, а при някои от децата положителните резултати са налице и след 6 месеца.

 

Според учените терапията с въображението се базира на хипнозата и помага за намаляването на свръхчувствителността при някои деца.




бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg